Wireless

 

freewifi1


Pod bežičnim internetom se podrazumeva brza internet veza kod koje korisnik uspostavlja vezu sa provajderom putem dvosmerne radio veze.  Ona zahteva instalaciju uređaja kod korisnika koji će biti povezan sa baznom stanicom provajdera.                                                                                                                                                                                                            

U Srbiji su najčešća koriste dve frekvencije  za povezivanje korisnika:  2.4 GHz i 5 GHz i od njihovog izbora zavisi i kvalitet veze.  Novija oprema radi na frekvenciji od 5 Ghz i ona je sposobna da radi na većim brzinama uz niža vremena odziva.

Bežične mreže su nezaobilazne i nezamenljive, naročito za infrastrukturno nerazvijene zemlje poput naše. Termin "bežični Internet" se koristi da bi opisao vezu sa Internetom ili provajderom koristeći radio uređaje i frekvencije, nasuprot standardnim načinima povezivanja modemom preko telefonske linije.

Za međusobnu komunikaciju koristi se 2.4GHz ISM nelicencirani opseg radio frekvencija ("Industrial, Scientific and Medical"). Za posedovanje i korišćenje opreme koja radi u tom opsegu nije potrebna dodatna dozvola, što je čini idealnom za bežično povezivanje kao što je bežični Internet!

Umrežavanje je moguće i unutar kuće ili firme, a dodavanje još jednog računara u mrežu je lako kao jednostavno uključivanje u struju!

 

Wireless privatni Korisnici

Pogledajte pogodnosti i prednosti Wireless-a kao brzo i kvalitetno resenje za vasu kucu               .

Privatni Korisnici

Wireless Poslovni Korisnici

Pogledajte mogucnosti povezivanja vasih udaljenih lokacija podem kombinacije Adsl-a i Wireless-a.

Poslovna Korisnici

Najave Radova

Van Rada : Vrsi se zamena bazne stanice u uscu zog problema sa strujom
Popravke : Radi se na zameni lonka iz Tavnika ka Kraljevu zbog opterecenja.
Prekidi : Moguci su prekidi u popdnevnim casovima za sve korisnike na baznim stanicama M.Banja Otroci Stolovi Kula 1 i 2 zbog prosirenja linkova i zamene rutera

Partneri

Sponsors